Preoblikovanje in povečanje ustnic

Ustnice so precej pomemben del našega obraza, zato smo neredko pri negi pa tudi sicer pozorni nanje. In kaj naj pravzaprav na njih najpogosteje zmoti? Nekatere predvsem prirojene nepravilnosti na njih ali pa spremembe, ki so ne nazadnje povezane s staranjem. Na sploh med najbolj pogoste težave sodijo pretanke ali pa premajhne ustnice. V tem primeru je odlična rešitev preoblikovanje oziroma povečanje ustnic.

Če so na primer naše ustnice videti majhne, lahko izgledamo precej bolj strogo, kot v resnici smo. Prav tako dajemo videz zaskrbljenosti in resnosti. Večina žensk s tankimi ustnicami si želi imeti bolj polne, bolj ženstvene in ne nazadnje tudi bolj čutne ustnice.

Ustnice se s staranjem lahko spreminjajo na različne načine

Dejstvo je, da se naše ustnice s staranjem spreminjajo, in to na različne možne  načine. Zgornja ustnica se na primer spusti ter podaljša. To pa poveča samo razdaljo med usti ter nosom. Ustna rdečina se prav tako stanjša in obrne navznoter. Tudi rob med rdečino ter preostalo kožo zgornje ustnice posledično postane precej manj izrazit.

In kaj lahko storimo v povezavi z omenjenim? Na voljo so številni posegi, na primer preoblikovanje ali pa povečanje ustnic. Ustnice torej lahko vsaj začasno naredimo bolj polne, in to s pomočjo polnil pa tudi s pomočjo lastnega tkiva, na primer z vbrizgavanjem maščobe.

Gube na ustnicah zgladimo z vbrizgavanjem polnil

Za povečanje ustnic pa tudi za odstranjevanje gub oziroma drugih težav z njih lahko poskrbimo na dokaj učinkovit način. V tem primeru si moramo seveda najprej zagotoviti dobrega oziroma preverjenega strokovnjaka, ki bo našo težavo rešil s pomočjo vbrizgavanja polnil. Seveda predele okoli ust lahko pomladimo tudi s pomočjo celostne pomladitve obraza. Slednje pogosto poteka v kombinaciji z dvigom vratu ali obraza.

Vsaka od tehnik, ki so ponujene za povečanje ustnic in druge posege, pa ima vsekakor svoje prednosti pa tudi slabosti.