Sobne rastline in ljubezen do njih

Nisem ravno prepričana ali je bil zares čas ko so bile sobne rastline zelo marketinško angažirane ali je to le stvar vsakega posameznika ki preprosto enkrat mora iti skozi to ljubezen do rastlin. Poznam kar nekaj posameznikov ki so v tistem času nakupili kar veliko količino sobnih rastlin, in tako si prišel v njihovo stanovanje je bilo tako kakor da si stopil v pravo džunglo. Tudi sama sem med njimi. Sobne rastline hitro spremenijo prostor in ga lepo opremijo.

Pravijo da zelo dobro vplivajo na kisik v prostoru kot tudi na počutje in da prinesejo mirnost v naš dom. Vendar pa velika količina sobnih rastlin vzame kar nekaj časa in denarja. Tudi za sobne rastline moramo skrbeti in negovati. Potrebno je dosti zalivanja, brisanja prahu, presajanja, gnojenja, rezanja in vsekakor tudi občudovanja. Zelo moramo biti pozorni in si vzeti čas tudi za vsako posamezno sobno rastlino vse moramo biti zelo previdni da katera ne dobi rastlinskih uši ali podobnih zajedavcev, saj lahko hitro okuži še ostale rastline v svoji bližini. Sadna rastlina kot darilo za takšnega zbiratelja lahko predstavlja velik izziv saj moramo biti pozorni da ne izberemo take rastline ki jo že ima. Prav tako moramo o rastlinah vseeno nekaj vedeti ko izbiramo, saj ni vsaka za vsak prostor.

Sobne rastline in ljubezen do njih

Tako moramo vsaj približno vedeti vsaj približno kakšen prostor ima naš obdarovanec ali ima v njem dosti vlage, koliko ima svetlobe in ali ima tudi direktno sončno svetlobo. Ljudje si hitro vzamemo k srcu če nam rastlina ne uspeva saj hitro dobimo občutek nesposobnosti o oskrbi rastline za katero pa velikokrat nismo nič krivi. Slišala pa sem da se za darila ne podarjajo rastline z bodicami saj te prinašajo nesrečo tako da kaktus, ki ima bodice ne pride ravno v poštev za tistega ki je vraževeren. Če prav pomislim, imajo tudi vrtnice ki so simbol ljubezni svoje trne, te pa se najbolj podarja ob raznih ženskih praznikih, je pa res tudi, da jim veliko cvetličarjev poreže trnje z namenom da se nanj ne porežemo. Morda je nekaj tudi na tem.