Ker vem, da so orehi zdravi, jih vsak dan za eno pest pojem pri mami

Rada imam domače stvari. Tako skušam doma imeti samo domače pridelke, tako jih včasih raje nimam, če niso domači. Še kako se zavedam, kako zdravi pa so orehi in rada jih imam. Pred dvema mesecema sem jih dobila od ekološke kmetije. Kupila sem jih 10 kilogramov in sedaj jih nimam več, ker smo jih pojedli. Zadnjič pa sem bila pri svoji mami in sem videla, da so na mizi orehi, ki jih je dobila od prijateljice. Mama mi je povedala, da so domači, ko sem jih poskusila, pa se je to takoj tudi okusilo.

Ponudila mi jih je, vendar jih nisem hotela vzeti, ker sem vedela, da jih nima veliko. Tako sem ji rekla, da jih bom jedla, ko bom prišla k njej na obisk. Prisrčno se je nasmejala in strinjala z menoj. Rada je videla, če sem jo obiskala vsak dan. Jat pa sem jo rada obiskovala, ker sem jo imela res rada, vedno sva malo poklepetali ob kavici in takrat so prišli na vrsto tudi orehi. Vedno sem jih pojedla eno pest. 

Imela sem malo slabe vesti, ker sem vedela, da jim mama sama tolče. Tako sem ji en dan, ko sem prišla na obisk rekla, naj prinese desko, orehe in kladivo in sem jih sama natolkla za nekaj dni. Čeprav se je branila, je bila na koncu še kako vesela, da sem ji to naredila. Meni pa to res ni bilo težko, tako sem se ji saj malo oddolžila, ker sem jih vsak dan jedla. Vsi vemo, kako zdravi so orehi, ne potrebuješ nobenih prehranskih dodatkov omega 3, ker so orehi prava hrana za možgane. 

Druženje z mamo in orehi, na to se spomnim, ko pomislim nanjo in upam, da bo najino vsakodnevno druženje trajalo še naprej.